DINO JUSUFOVIĆ

Jusufović & Partners > Team Members > DINO JUSUFOVIĆ
  • +381 (11) 400 31 50
  • dino.jusufovic@jplaw.rs

DINO JUSUFOVIĆ

Managing Partner

Članstvo u komorama:
Advokatska komora Beograda
Advokatska komora Srbije

Obrazovanje:
Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Srbija

Članstva:
ICCA (International Council for Commercial Arbitration)
Udruženje za arbitražno pravo
FENCA (Federation of European National Collection Associations)
IBA (International Bar Association)

Dino Jusufović jedan je od vodećih advokata u oblastima rešavanja privrednih sporova, arbitraža, stečajeva i postupaka reorganizacije, naplate potraživanja, izvršenja domaćih i inostranih presuda i arbitražnih odluka, medijacija i drugih oblika alternativnog načina rešavanja sporova (ADR). Tokom svoje dugogodišnje karijere bio je na položaju partnera i jedan od rukovodilaca odeljenja za rešavanje sporova u renomiranoj advokatskoj firmi za privredno pravo rangirajući se, od strane nezavisnih svetskih direktorijuma koji ocenjuju rad advokatskih kancelarija širom sveta, kao prominentan advokat iz oblasti privrednih sporova u Srbiji. Bio je imenovan za arbitra u Stalnom izbranom arbitražnom sudu pri Privrednoj komori Srbije i učestvovao je u formiranju Beogradskog arbitražnog centra. Savetovao je i zastupao pred sudovima, državnim organima i institucionalnim/ad hoc arbitražama neke od najvećih internacionalnih i domaćih korporacija, države, kao i kompanije u državnom vlasništvu.

Zastupao je i savetovao eminentne međunarodne banke u postupcima vezanim za povraćaj nezakonito pribavljenih sredstava i naplatu potraživanja velike vrednosti. Zbir njegovih klijenata iz oblasti finansijskih usluga čini značajan broj domaćih i lizing kompanija iz Evropske unije, koje je zastupao u mnogobrojnim sudskim postupcima u vezi sa raskidom ugovora o lizingu, naplatom dospelih lizing rata, naknadom štete i utvrđivanjem prava svojine nad predmetima lizinga.

Unutar sektora osiguranja, bio je konsultant jedne od najvećih svetskih kompanija u vezi sa potencijalnim zahtevom za naknadu štete, a iz oblasti međunarodne trgovine i maloprodaje, hemijskog i sektora industrijske proizvodnje, savetovao je i zastupao značajan broj kompanija iz Evropske unije u visokoprofilnim slučajevima u složenim postupcima vezanim za naplatu multimilionskih potraživanja, nelojalnu konkurenciju, tumačenje ugovora, pitanja garancija i naknade štete.

U okviru domena nepokretnosti, građevine i rudarstva, pružao je savete i zastupao domaće i strane kompanije u postupcima vezanim za naknadu štete, povredu ugovornih obaveza, garancije i sredstva obezbeđenja, raskidanja ugovora o privatizaciji i složenim stečajnim postupcima.Njegovi klijenti bili su države i državne agencije, koje je zastupao i u kompleksnim stečajnim postupcima, sporovima proizašlim iz stečaja, kao i u postupcima naplate višemilionskih potraživanja.

PUBLIKACIJE:

Reform der Zivilprozessordnung in der Republic Serbien (Eastlex October 2012)

New Privatization Deadline or Simply Buying Time (The Lawyer online edition 2014)